Ett införande av äldre-rut skulle innebära att skattemedel finansierar en satsning som leder till ökad ojämlikhet. På sikt riskerar det att urholka äldreomsorgen, skriver Tobias Baudin, Kommunal, och Christina Tallberg, PRO, på SvD Debatt den 22 september 2020.

Nyligen presenterades en ny utredning om att införa ett särskilt rut-avdrag för äldre. Pensionärers ”behov” används för att motivera att det införs skatteavdrag för sällskap, matlagning och bakning. PRO, Sveriges största pensionärsorganisation, och Kommunal som organiserar anställda i rut-branschen, har var och en för sig lämnat ett särskilt yttrande med innebörden att vi avstyrker förslaget. Inte ens utredningen vill föreslå ett äldre-rut – nu hoppas vi att också regeringen låter bli.”

Länk till artikel (notera att den kan ha gjorts otillgänglig om du ej är abonnent): https://www.svd.se/aldre-rut-ett-hot-mot-aldreomsorgen

Seniorboken – Din åsikt

Så snart som innehållet i Seniorboken kommer på tal är det många seniorer och anhöriga som uttrycker åsikter. Vad tycker du om boken och frågor beträffande boende, konsumtion, vård och omsorg i en ny tid?

Dela inlägget:

Missa inte en nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer ut ca 4 gånger per år. Där diskuteras det smarta samhället och morgondagens hälso-, vård- och omsorgssektor för dig som senior. Du kan även själv dela med dig av erfarenheter och kunskap i våra enkäter.

  • Varför ber vi om detta? Vi använder ditt födelseår för att kunna skicka enkäter och undersökningar till specifika ålderssegment.
    Vi hanterar dina personuppgifter med respekt och kommer aldrig dela dem med tredje part. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.