Seniorboken – Din åsikt

Så snart som innehållet i Seniorboken kommer på tal är det många seniorer och anhöriga som uttrycker åsikter. Vad tycker du om boken och frågor beträffande boende, konsumtion, vård och omsorg i en ny tid?

Några tankar från våra läsare:

Boken är mycket intressant, både lättläst och skrämmande, för jag fattar ju hur lite jag kan jämfört med vad jag måste lära mig. Och när ska jag hinna göra det?

Gun-Britt Bernholtz

Visst är boken om denna nya, sköna, digitaliserade värld intressant. Mycket av tekniken är högst användbar och jag skulle själv gärna ha en robotbutler. Frågan är dock vem som skall betala? Vad kan bli tillgängligt för en fattigpensionär? Nästa fråga är om man tänkt på vad en person som är på väg att bli dement kan ställa till med. Som resultat av ökande demens och inställd avlastning p.gr.a. pandemin är min demente sambo numera på ett demensboende, men dessförinnan….. En I-pad som till slut blev obrukbar, allt som blev beställt utan att han hade en aning om det, alla underligheter som laddades ner m.m. m.m. och till slut även en obrukbar dator. Det finns mycket som behöver övervägas. Allt tekniskt underlättar inte.

Birgitta Ragnar

Vad tycker du?

Missa inte en nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer ut ca 4 gånger per år. Där diskuteras det smarta samhället och morgondagens hälso-, vård- och omsorgssektor för dig som senior. Du kan även själv dela med dig av erfarenheter och kunskap i våra enkäter.

  • Varför ber vi om detta? Vi använder ditt födelseår för att kunna skicka enkäter och undersökningar till specifika ålderssegment.
    Vi hanterar dina personuppgifter med respekt och kommer aldrig dela dem med tredje part. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.