Äldreboenden som drabbades hårt av coronasmittan i våras hade generellt färre anställda och fler timvikarier än dem som klarat sig bättre. Kommunal har gjort en enkät med 1 500 skyddsombud och arbetsplatsombud på drygt 1 000 äldreboenden i landet för att ta reda på hur personalsituationen såg ut under pandemins topp.

Undersökningen visar bland annat att de äldreboenden som drabbades hårdast generellt hade färre anställda och fler timvikarier än dem som klarat sig bättre. Även tillgången till skyddsutrustning var sämre.

Källa: Sveriges Radio sverigesradio.se

Seniorboken – Din åsikt

Så snart som innehållet i Seniorboken kommer på tal är det många seniorer och anhöriga som uttrycker åsikter. Vad tycker du om boken och frågor beträffande boende, konsumtion, vård och omsorg i en ny tid?

Dela inlägget:

Senaste inläggen

Ämnen

Typer

Missa inte en nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer ut ca 4 gånger per år. Där diskuteras det smarta samhället och morgondagens hälso-, vård- och omsorgssektor för dig som senior. Du kan även själv dela med dig av erfarenheter och kunskap i våra enkäter.

  • Varför ber vi om detta? Vi använder ditt födelseår för att kunna skicka enkäter och undersökningar till specifika ålderssegment.
    Vi hanterar dina personuppgifter med respekt och kommer aldrig dela dem med tredje part. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.