Reglerna om en skyddad yrkestitel för undersköterskor från 1 juli 2023 blir en utmaning för alla verksamheter i vård och omsorg. Särskilt kritisk blir övergången för de idéburna och andra mindre fristående omsorgsgivare. Socialstyrelsens förslag till regler måste kompletteras på flera punkter, annars förvärras kompetensbristen i äldreomsorgen. Det skriver Karin Liljeblad, Fremia, och Ulrika Stuart Hamilton, Famna.

→ Läs vidare på www.dagenssamhalle.se

 

Seniorboken – Din åsikt

Så snart som innehållet i Seniorboken kommer på tal är det många seniorer och anhöriga som uttrycker åsikter. Vad tycker du om boken och frågor beträffande boende, konsumtion, vård och omsorg i en ny tid?

Dela inlägget:

Missa inte en nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer ut ca 4 gånger per år. Där diskuteras det smarta samhället och morgondagens hälso-, vård- och omsorgssektor för dig som senior. Du kan även själv dela med dig av erfarenheter och kunskap i våra enkäter.

  • Varför ber vi om detta? Vi använder ditt födelseår för att kunna skicka enkäter och undersökningar till specifika ålderssegment.
    Vi hanterar dina personuppgifter med respekt och kommer aldrig dela dem med tredje part. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.