I E-barometern för både kvartal 2 och 3 2020 visar PostNord att näthandeln växer. Sedan coronapandemin slog sina klor i den svenska detaljhandeln har e-handeln gått som tåget. Och det är särskilt seniorer som drivit på ökningen. Tillväxten tredje kvartalet 2020 för den totala e-handeln var 39 procent. Dagligvaror ökade med 101 procent och apoteksvaror med 53 procent.

Mer än var tredje 65-plussare köper apoteksvaror på nätet

Bland de som fyllt 65 år eller mer har över en tredjedel av de äldre konsumenterna (35 procent) e-handlat apoteksvaror. Följaktligen är det inte konstigt att vi ser en ökning av andelen receptbelagda produkter som handlas över nätet.

Källa: www.postnord.se/vara-losningar/e-handel/e-handelsrapporter/e-barometern

Seniorboken – Din åsikt

Så snart som innehållet i Seniorboken kommer på tal är det många seniorer och anhöriga som uttrycker åsikter. Vad tycker du om boken och frågor beträffande boende, konsumtion, vård och omsorg i en ny tid?

Dela inlägget:

Missa inte en nyhet

Prenumerera på nyhetsbrevet som kommer ut ca 4 gånger per år. Där diskuteras det smarta samhället och morgondagens hälso-, vård- och omsorgssektor för dig som senior. Du kan även själv dela med dig av erfarenheter och kunskap i våra enkäter.

  • Varför ber vi om detta? Vi använder ditt födelseår för att kunna skicka enkäter och undersökningar till specifika ålderssegment.
    Vi hanterar dina personuppgifter med respekt och kommer aldrig dela dem med tredje part. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.